Ami a fősodratú médiából kimarad--

Alternatív Média Figyelő

Alternatív Média Figyelő

Az amerikaiak 70 százaléka úgy gondolja, hogy a gyerekeik szegényebbek lesznek mint a szüleik

A magyarok 70 százaléka is hasonlóan gondolja

2022. augusztus 26. - alternativ_media_figyelo

Eredeti cikk linkje:

A Pew Research Center egyik újabb közvéleménykutatása szerint az amerikai felnőttek több mint 70 százaléka úgy gondolja, hogy a jövő generáció szegényebb lesz mint a szüleiké.

A kutatást egyébként 19 országban csinálták, és az amerikai számok illeszkednek a globális trendhez. Amerikában 72 százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek rosszabb lesz mint a szüleiknek, míg a 19 országban a válaszok átlaga szerint ez a szám 70 százalék. Amerikában 27 százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek jók a pénzügyi kilátásaik.

A kutatásban részvevő országok közül Japán volt a legkevésbé optimista: 82 százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek rosszabb lesz, és csak 12 százalék adott optimista választ. A két legoptimistább ország Izrael és Szingapúr. Az izreali részvevőknek csak 27 százaléka gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek rosszabb lesz mint nekik. Szingapúr volt az egyetlen ország ahol a többség optimista: itt 56 százalék szerint jobb lesz az új generációnak mint a mostaninak.

9629bb7d-569b-4403-9c0f-4e0ccad83707.jpg

(Kép: Hopefitch, Getty Images)

A fenti aggodalmak korrelációt mutatnak azzal, hogy a válaszadók mit gondolnak a jelenlegi gazdasági helyzetről. Az USA-ban a gazdasági helyzet rossznak gondoló válaszadók 81 százalék-a szerint lesz rosszabb a jövő generációnak. Érdekesség, hogy az USA-ban azok közül is, akik a jelenlegi gazdasági helyzetet jónak gondolják, a jövőt illetően pesszimista 49 százalék pesszimista.

A 19 országból 11-ben erősen pesszimista légkör uralkodik Ausztráliában, Magyarországon, és Hollandiában a számok tavaly óta 10 százalékkal nőttek. Az Egyesült Államokban 2021 óta a pesszimista adatok 4 százalékkal nővekedtek. Az utóbbi években a világgazdaságot lassították a COVID járvány miatti lezárások, élelmiszer- és energiahordozóhiány, és ezeken a trendeken Ukrajna orosz inváziója rosszabbított.

Izraelben, Magyarországon, és Lengyelországban, ahol tíz százalék gondolja úgy, hogy a gyerekeiknek körülbelül ugyanolyan lesz a helyzete mint az övék.

A kutatásban részvevő országok a gazdasági mutatóik alapján magasan fejlett országoknak számítanak. Izraelen kívül mindegyik országnak a termékenységi rátája nemzedéki megújulási szint alatt van.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Könyvajánló:

Aki ebből a könyvből háromezer példányt vesz, az kap egyet ingyen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://altmed.blog.hu/api/trackback/id/tr617916921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása